Een viergangendiner dat geïnspireerd is op mode, een avond dineren tussen kunstwerken of aan tafel voor een samensmelting van straatkunst en gastronomie terwijl een graffitiartiest zijn kunsten vertoont. Het is allemaal mogelijk in de drie pop-up restaurants die een groep studenten van Hotelschool Venlo van Gilde Opleidingen binnenkort voor hun examen in Limburg opzetten.
Van 11 februari tot en met 11 april geven vijftien studenten richting Manager/ondernemer horeca van Gilde Opleidingen onder het motto Proef de Kunst! telkens twee avonden per week hun eigen draai aan koken met kunst. Vijf weken doen zij dat in kapel Mariadal in Venlo, een week bij het World Art House in Well en een week bij café Aurora in Grevenbicht.
Proef de Kunst!, een initiatief van Hotelschool Venlo, culinair ondernemer Maurice Arends en Kapel Mariadal, is bedoeld om studenten de kans te geven om een paar dagen te ervaren hoe het is om horecaondernemer te zijn en van a tot z verantwoordelijk te zijn voor een horecaonderneming. Teammanager Hotelschool Venlo André Duijghuisen: “In een schoolomgeving kunnen ze die ervaring niet opdoen; in een pop-up restaurant wel, omdat ze dat van de grond af moeten opzetten, van de inrichting en de aankleding tot het menu en van de financiën tot de themakeuze. Het hoofdthema van deze serie pop-up restaurants is kunst, maar daar kun je natuurlijk op duizend-en-één verschillende manieren invulling aan geven.”
Per avond (in totaal gaat het om veertien avonden) is er plek voor maximaal vijftig gasten. Voor €37,50 euro krijgen de gasten vanaf 18.00 uur een gastronomisch viergangendiner mét wijnarrangement geserveerd. Meer informatie over de deelnemende studenten, de locaties, reserveringen en de data staat op arendsculinair.eu.
Bron: Gilde Opleidingen