Platform Profiel Actueel

meer items12
joks janssen.jpg
Joks Janssen
Prof.dr.ir Joks Janssen is praktijkhoogleraar 'Brede welvaart in de regio' aan Tilburg University. Daarnaast is hij senior adviseur-onderzoeker voor Het PON-Telos, een sociale kennisonderneming in Tilburg die onderzoek doet naar duurzame ontwikkeling en kwaliteit van samenleven. Over zijn vakgebied schrijft Joks regelmatig boeken, artikelen en columns en verzorgt hij lezingen. Voor de AO-reeks schreef hij over brede welvaart.
Lees meer
Joks Janssen
Docent-Lisanne-Claessens-400x400.jpg
Lisanne Claessens
Lisanne Claessens is afgestudeerd als antropologe, ze schrijft, onderzoekt en is geïnteresseerd in hoe mensen hun leven leiden. Haar proefschrift aan de Universiteit van Amsterdam onderzoekt gezonde leefstijlen van jonge mensen in een stedelijke omgeving. De laatste drie jaar werkte ze op vrijwillige basis in verschillende landen op boerderijen waar ze
vormen van community living en relaties met de aarde bestudeerde.
Momenteel woont en werkt ze aan de Schotse westkust waar ze helpt met het runnen van een paardenboerderij. Hier wijd ze zich aan spirituele vraagstukken, leven in community, trauma-verwerking, mens-paard relaties en welzijn. Ze geeft samen met een collega online-meditatie voor studenten via CREA aan de UvA.
Haar zussen Lotte en Lin verzorgden eerder ook al een AO-uitgave, respectievelijk Flexibel belonen, werkt het of niet (AO 2793 in 2004) en Diertherapieën (AO 2973 in 2012).
Lees meer
Lisanne Claessens
25_xx_2_1.jpg
Frank Heinen
Frank Heinen is historicus en schrijver. Hij richt zich op thema’s rond geschiedenis, politiek, films, mythen en legenden, dieren, ecologie, natuur, muziek, reizen, boeken, wetenschap, internationale betrekkingen, lifestyle en het bedrijfsleven. Opdrachtgevers/ervaring: Geschiedenis Magazine, Triv’, Grasduinen, Roots, Actuele Onderwerpen, Dagblad De Limburger,
Limburgs Dagblad, De Gelderlander, Historisch Nieuwsblad, De Olifant, Duiken Magazine, Mzanzi, Wereld in Oorlog Magazine, P+Magazine (en website), VPRO Noorderlicht, Frontier Magazine, Trend, Gemengde Branche, Inside Information, Typisch Roermond, Hartelijk Roermond, Natuurhistorisch Maandblad, www.geschiedenis.nl, www.historiën.nl, White Shark Projects. Bij veel opdrachten verzorgt Frank ook de fotografie. Voor AO schreef hij tal van uitgaven.

Lees meer
Frank Heinen
Profiel Actueel
Onafhankelijk kennisplatform voor het mbo onderwijs
Lees meer
Profiel Actueel
Norma Montulet
Norma Montulet
Norma Montulet is werkzaam in diverse vormen van het onderwijs. Daarnaast schrijft en redigeert zij educatieve boeken en educatief materiaal voor diverse uitgeverijen.
Lees meer
Norma Montulet
Coen Free
Coen Free
Coen Free overleed in april 2017. Hij was van zijn vak literatuurhistoricus, met als specialisaties de taal- en letterkunde van de Renaissance en van de Vijftigers. Van beroep was hij van 1990 tot 2013 algemeen directeur van het Koning Willem I College / School van de toekomst. Hij was oprichter en voorzitter van het Consortium voor Innovatie alsmede voorzitter van de European Federation for Open and Digital Learning; vicevoorzitter van de Edward de Bono Foundation; voorzitter van de Raad van Commissarissen van Taleninstituut Regina Coeli, de Nonnen van Vught. Zijn aandacht was vooral voor de studenten en het onderwijs. Zijn boek 'Crealucion een Handreiking voor Gedroomd Onderwijs en Duurzame Talentontwikkeling' over hoe we leren verscheen in november 2016.
Lees meer
Coen Free
Geen afbeelding beschikbaar.jpeg
Wim Weenk
Wim Weenk begon in 1968 als leraar basis- en voortgezet onderwijs. Hij rondde zijn MO-B Pedagogiek af in Nijmegen en zijn doctoraal Sociale Wetenschappen in Leiden. Vanaf 1979 was Wim docent opvoedkunde en didaktiek aan de PABO-Oegstgeest en vanaf 1988 aan de Universiteit Twente, internationaal teacher-trainer en (mede-)auteur van Project-Led Engineering Education (uitgeverij Lemma, 2003). Daarnaast was hij vanaf 1990 docent in vele Leergangen Bedrijfskunde en MBA afstudeerbegeleider.
Lees meer
Wim Weenk
geenAfb.jpeg
Humphrey G. van der Laan
Humphrey G. van der Laan is Senior Legal Counselor bij KMM in Lelystad en doceert als zodanig ‘Strategisch Management’ aan de KMM Academy. Hij studeerde accountancy en recht in Groningen en is wetenschappelijk (gast)docent “Strategy in Legal and Management” en is als strategisch procesjurist verbonden aan HGL juristen. Oud Romeins recht is zijn hobby en hij bereidt zich nu voor op zijn master psychologie.
Lees meer
Humphrey G. van der Laan
Ineke Westbroek
Ineke Westbroek
Ineke Westbroek (Rotterdam) is sinds 1977 actief als zelfstandig opererend journalist en tekstschrijver. Behalve voor Profiel (sinds 2010) schrijft zij voor onderwijsbladen zoals het Rotterdams Onderwijs Magazine, Jeugd in School en Wereld en Klasse Apart. Haar specialisatie is onderwijs, waarover zij ook in NRC Handelsblad publiceerde, maar ook op terreinen als beheer buitenruimte, integratie, emancipatie en jeugd en jongeren is zij thuis. Daarnaast heeft zij een blog op haar website www.westpers.nl.
Lees meer
Ineke Westbroek
Aly Breemhaar
Aly Breemhaar
Ik ben Neerlandica en heb sinds 1999 mijn eigen tekst- en redactiebureau Breemhaar Tekst. Ik heb daarvoor korte tijd als docente gewerkt en acht jaar als marketeer in de educatieve uitgeversbranche. Als tekstschrijver en redacteur ben ik behoorlijk allround maar doe nog steeds relatief veel voor de educatieve branche: redactie en advies onderwijsuitgaven, uitgaven over het beroepsonderwijs, verslag en interviews studiemiddag onderwijsvernieuwingen en artikelen voor Profiel. Ik heb onlangs opnieuw enige tijd lesgegeven, op een kleinschalig mbo. Verrijkend om de echte lespraktijk weer eens te mogen meemaken.
Lees meer
Aly Breemhaar
http://www.intermediair.nl/carriere, 20120306
Jet Bussemaker
Mevrouw dr. M. Bussemaker is politicologe en politica en werd op
5 november 2012 benoemd tot minister van Onderwijs, Cultuur en
Wetenschap in het kabinet-Rutte-Asscher. Ze begon haar loopbaan in
1985 aan de Universiteit van Amsterdam, als kandidaatsassistent, onderzoeker
en docent. Van 1989 tot 2007 was ze verbonden aan de VU
en verrichte in 2007 onderzoek bij het Center for European Studies
van Harvard University. Jet Bussemaker werd op 19 mei 1998 lid van
de Tweede Kamer voor de PvdA voor de dossiers sociale zaken, werkgelegenheid
en belastingen. Samen met John Leerdam schreef ze de
cultuurvisie voor de PvdA. Op 22 februari 2007 werd ze benoemd als
staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Balkenende
IV. Na haar staatssecretariaat verrichtte Jet Bussemaker
kortstondig enkele taken als zelfstandig adviseur. Op 1 maart 2011
werd ze rector van de Hogeschool van Amsterdam, en trad ze toe
tot het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de
Hogeschool Amsterdam. Daarnaast werd ze kroonlid van de SER.
Lees meer
Jet Bussemaker
Vorstenbosch, Jose.jpg
José Vorstenbosch
José Vorstenbosch (1963) is freelance redacteur en journalist. Al jaren levert zij bijdragen aan vakblad Profiel, met accenten op professionalisering, vakmanschap en samenwerking tussen onderwijs en maatschappelijke partners. Naast het mbo-onderwijs is zij onder meer deskundig op het terrein van kunst en handicap, ofwel de artistieke uitingen en praktijk van mensen met een beperking. Ook geeft zij cursussen en workshops Autobiografisch schrijven en helpt mensen hun levensverhaal op papier te zetten.
Lees meer
José Vorstenbosch
Ilse Ruijters
Ilse Ruijters
Ilse Ruijters (24 juni 1979) studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie media entertainment. Haar keuzevakken vulde ze in bij de faculteit Nederlands. In 2008 won ze de IVIO Andries Greinerprijs, een aanmoedigingsprijs voor Flevolands schrijftalent. Dat betekende een boost voor haar schrijfcarrière. Ze zegde haar baan in loondienst op, kocht van het prijzengeld een nieuwe laptop en ging als freelance publicist aan de slag. Met De onderkant van sneeuw debuteerde Ilse als thrillerschrijfster. Deze huiveringwekkende psychologische vrouwenthriller werd bekroond met de Hebban Thriller Debuutprijs 2015. Haar tweede boek, Later als ik dood ben, won de Hebban Thriller Award 2017 en belandde op de shortlist van De Gouden Strop 2017. In april 2019 verscheen haar eerste non-fictieboek: Vruchtbaar, voor stellen bij wie zwanger worden niet meteen lukt. Hiervoor interviewde ze bijna vijftig professionals en ervaringsdeskundigen. Ook haar eigen ervaringen komen aan bod. Sindsdien verschenen diverse andere boeken van haar. (zie de bol.com website https://bit.ly/2LCMowe)
Lees meer
Ilse Ruijters
Boer,-Susan-de.jpg
Susan de Boer
Susan de Boer begon haar loopbaan als lerares Nederlands aan scholen voor voortgezet onderwijs. Daarna heeft ze zich verder ontwikkelt als freelance journalist en redacteur. Ze schrijft reportages, interviews en achtergrondartikelen voor onderwijsvaktijdschriften en voor websites van onderwijsprojectorganisaties en onderwijsadviesbureaus. Daarnaast schrijft en redigeert zij onder andere brochures en programmagidsen.
Ze heeft onder meer gewerkt voor School aan Zet, de PO-Raad, VO-raad, BDF Advies, schoolleidersvereniging AVS, Profiel, Dienst Stadsbeheer Den Haag en Amstelveen College.
Samen met kinder- en jeugdpsychiater Ben Gunnewijk schrijft zij een boek over psychiatrische aandoeningen bij kinderen.
Lees meer
Susan de Boer
Andries Greiner
Andries Greiner
Andries Greiner begon zijn loopbaan in het onderwijs. Hij werkte als leraar Nederlands aan scholen voor beroepsonderwijs in Den Haag en Vlaardingen. Daarna werd hij directeur van het Christelijk Vormingscentrum in Maassluis. In 1984 stapte hij over naar het bedrijfsleven. Van 1984 tot 2003 leidde hij als algemeen directeur IVIO, een uitgeverij annex opleidingsinstituut. Zijn hoofdberoep combineert hij steeds met diverse nevenfuncties. Zo was hij voorzitter van de Kamer van Koophandel Flevoland, van het World Trade Centre Almere en bestuurslid van de Stichting Arbeidsmarkt en Maatschappelijke Ongelijkheid (Erasmus Universiteit). Van 2003 tot 2011 was hij voor het CDA gedeputeerde economische zaken en onderwijs van de provincie Flevoland. Sinds 1984 is hij betrokken bij de redactie van de AO-reeks.
Lees meer
Andries Greiner
HeleenHupkens.jpg
Heleen Hupkens
Heleen Hupkens, 51 jaar, eindredacteur Profiel en freelance journalist bij Het derde huis. Ik ben van oorsprong onderwijzeres en onderwijskundige, maar ben mijn hele professionele leven steeds in de uitgeverijwereld werkzaam geweest. In de functie van journalist, hoofdredacteur van tijdschriften en als uitgever. En steeds op het gebied van politiek, openbaar bestuur en onderwijs. Het beroepsonderwijs heeft mijn bijzonder belangstelling, al vanaf het moment dat ik in 1988 mijn scriptie afrondde over de ontwikkeling van het kort mbo en een aantal jaren als beleidsmedewerker werkte bij de SVM-procescoördinatie. Ik ben getrouwd met Taco, samen hebben we twee dochters.
Lees meer
Heleen Hupkens
meer items12

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Alleen noodzakelijke cookies