Leerling-kok en chef-kok zij aan zij in de keuken “Samen koken met een top kok, dat wil toch iedereen”, vertelt een stralende Lou Bongers, student Zelfstandig werkend kok. Hij voelt zich helemaal in z’n element in de keuken naast chef-kok Jeroen van Gansewinkel van Het Arresthuis in Roermond. Niet alleen Lou valt deze eer te beurt. Op de donderdagavonden koken leerling-koks met de chef van hun stagebedrijf de sterren van de hemel. De chef-koks zijn afkomstig van Chateau De Raay tot Brienen aan de Maas en van Da Vinci tot Chateau Holtmühle. De koken met sterrenavonden vinden plaats in restaurant L’Entree van Hotelschool Venlo op de Laaghuissingel 4 in Venlo.
Lou-Bongers-met-dhr-Jeroen-van-Gansewinkel
Wie wil weten wat we bij Gilde Opleidingen bedoelen met ambachtelijk praktijkleren, moet op donderdagen eens komen kijken en proeven bij L’Entree. Derdejaars studenten van de opleidingen Zelfstandig werkend kok en Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw zwaaien dan de scepter en de passie voor het horecavak spat ervanaf. De leerling-kok kookt een menu dat hij zelf heeft samengesteld met de chef van zijn stagebedrijf. De gastheer of gastvrouw zorgt voor de bijpassende wijnen en ziet erop toe dat alles vlekkeloos verloopt en het de gasten aan niets ontbreekt.