Onafhankelijk instituut voor nieuws, kennis en marktadvies in het beroepsonderwijs!

Opening-9.jpg

Gilde Opleidingen opent Leerrijk, een thuiszorg-leeromgeving in de eigen school

18 mrt 2017 | Nieuws

Leerrijk heet de leerwoning van Gilde Opleidingen aan de Kerkeveldlaan 1 in Roermond. Het heeft alles wat een echte woning ook heeft. Gilde Opleidingen speelt hiermee in op het feit dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en dus vooral thuis zorg nodig hebben. Studenten van de opleidingen Dienstverlening krijgen vanaf dit schooljaar in Leerrijk in een huiselijke situatie hun basisvaardigheden en -kennis, beroepshouding en burgerschapscompetenties onder de knie. Als feestelijke afsluiting van de Week van Zorg en Welzijn, is Leerrijk vandaag officieel geopend door wethouders Marianne Smitsmans en Ferdinand Pleyte van de gemeente Roermond.

In Leerrijk staat nóg prominenter dan bij de rest van Gilde Opleidingen de student centraal. Docent en student geven samen vorm aan het lesprogramma. Dit gecombineerd met intensieve begeleiding zal de student intrinsieker motiveren zijn doelen te bereiken. ”Leerrijk geeft je een echt thuisgevoel! Dit motiveert mij om beter bij de les te blijven”, vertelt een student van de opleiding Medewerker facilitaire dienstverlening. Uiteindelijk gaat Leerrijk bijdragen aan minder uitval, meer gediplomeerden en behoud van stageplekken.

Docenten Maike Hübner en Simone Wijnands zijn dolenthousiast over de realisatie van hun droom, die dankzij een bijdrage vanuit Gilde Innoveert!, het innovatieprogramma van Gilde Opleidingen en een aantal sponsors uit het regionale bedrijfsleven werkelijkheid is geworden. “In de dienstverlening en zorg draait alles om leren in de praktijk. Met ons leerhuis halen we de praktijk in huis en kunnen we met kleine groepen in een veilige en geborgen sfeer heel doelgericht aan de slag.”

 
 

 
Meer over
 
A1429-web.jpg
27 mrt 2017

Koken met sterren bij Hotelschool Venlo

Koken met sterren bij Hotelschool Venlo
id college roc Leiden
15 mrt 2017

Mbo’ers willen invloed op hun toekomst

Mbo’ers willen invloed op hun toekomst