Platform Profiel Actueel

Voedingscentrum: lessen rond gezond eten, verspill

Voedingscentrum - lessen rond gezond eten, verspilling en verleiding voor het mbo

12 okt 2019 | Nieuws

Speciaal voor het mbo zijn door experts van het Voedingscentrum drie nieuwe lessen samengesteld. De thema’s zijn gezond eten, voedselverleidingen en herkomst en verspilling. De nadruk ligt op inzicht verkrijgen en zelf doen. Hoe kunnen studenten hun gedrag verbeteren?

De lessen zijn gemaakt voor het vak burgerschap. In totaal zijn er drie kant-en-klare lessen van ieder twee lesuren. Je kunt alle lessen doen, of kiezen wat bij jouw klas past. Om het zo makkelijk mogelijk te maken is er voor elk lesuur een docentenhandleiding, PowerPoint en werkblad. Docenten hebben dan ook niet veel tijd nodig om te lessen voor te bereiden.

Praktische lessen in het kader van 'eet een leven lang gezond'

De focus in de lessen ligt op praktische vaardigheden. Na een heel klein stukje theorie gaan studenten vooral zelf aan de slag. 

De drie lessen gaan over:

•            Gezond eten: In deze les vullen studenten een online eetdagboek in: Mijn Eetmeter. Dit geeft inzicht in hun eigen eetgedrag. En ze gaan aan de slag. Welke gezondere keuze kunnen ze zelf maken? 

•            Verleidingen: Studenten leren herkennen wanneer ze verleid worden om ongezond te eten. Want voedselverleiding is overal. Verder leren ze zich te wapenen met een ALS-DAN-plan.

•            Herkomst en verspilling: Waar komt eten vandaan? Je studenten maken een infographic over de herkomst van een product. Ook gaan ze in gesprek over voedselverspilling. Ze brengen hun eigen verspillingsgedrag in kaart. 

het lesmateriaal is te vinden op, Klik hier

 

 
 

 
Meer over
 
FME - grote kansen voor Nederland als waterstof-hu
25 okt 2019

FME - grote kansen voor Nederland als waterstof-hub

FME over de slag om waterstof - kansen voor Nederland als waterstof-hub
groente.jpg
11 okt 2019

Wageningen U&R: ander voedingspatroon noodzakelijk voor behoud gezondheid en milieu

Wageningen U & R: anders eten is noodzakelijk voor behoud gezondheid en milieu
SEH-posten zien elk jaar 140.000 jongeren – Rode K
16 sep 2019

SEH-posten zien elk jaar 140.000 jongeren – Rode Kruis biedt EHBO-cursussen voor mbo

SEH-posten zien elk jaar 140.000 jongeren – Rode Kruis biedt EHBO-cursussen voor mbo
download.jpg
7 aug 2019

Wees zuinig met water! Een oproep van drinkwaterbedrijven

Zuinig met water! Een oproep van drinkwaterbedrijven
sfp.jpg
11 jul 2019

Sustainability Consortium (TSC) richt zich op verduurzaming voedselproductie

Sustainability Consortium (TSC) richt zich op verduurzaming voedselproductie

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Alleen noodzakelijke cookies