Platform Profiel Actueel

Techniek Royal Aware.JPG

MBO College Almere en Royal A-ware leveren eerste operators af

11 sep 2015 | Nieuws

Royal A-ware is sinds een jaar samenwerkingspartner van MBO College Almere. Royal A-ware is een groot familiebedrijf dat is gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden, verpakken en transporteren van kaas en andere verse foodproducten. Techniek & Technologie van MBO College Almere werd ruim een jaar geleden benaderd door. Royal A-ware om samen erkende opleidingstrajecten op te zetten voor operators, werkzaam op vestigingen in Almere, Culemborg en Woerden. In samenwerking met MBO College Almere werd een erkend 16-weeks leertraject ontwikkeld. Op 4 en 9 september 2015 kon aan de eerste 18 deelnemers die de nieuwe 16-weekse leerweg hebben afgerond een certificaat worden uitgereikt. Deze 18 deelnemers zijn nu gestart met een mbo-opleiding op niveau 2. Docent Richard Obbema van MBO College Almere vormt samen met de opleiders van Royal A-ware (Bart Beeftink, Kees Bresser en Jan Visser) het docententeam. Dit team zorgt dat de opbouw van deze opleiding aansluit op de BBL kaders.

Binnen de leerweg worden onderwerpen en werkprocessen uit de opleiding operator productietechniek toegepast op de praktijk binnen Royal A-ware. De afdeling Techniek & Technologie van MBO College Almere heeft deze 16-weekse leerweg erkend. Dit betekent dat alle deelnemers aan de 16-weekse leerweg een officieel certificaat ontvangen. Daarnaast bouwen de medewerkers van deze leerweg aan een digitaal portfolio dat ook gebruikt kan worden tijdens de vervolgopleiding op niveau 2. De deelnemers kunnen met dit portfolio en certificaat vanaf nu ook doorstromen naar een BBL traject (‘werkend leren’) met een erkend MBO diploma op niveau 2 als resultaat. 
Afgelopen zomer opende Koning Willem Alexander in Heerenveen een nieuwe kaasmakerij van Royal A-ware en de ingrediëntenfabriek van Fonterra in Heerenveen.

bron: MBO College Almere, Royal A-ware

 
 

 
Meer over
 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Alleen noodzakelijke cookies