Lou Bongers uit Reuver en Remy Wagter uit Susteren, studenten van Hotelschool Venlo, hebben afgelopen vrijdag tijdens de kookwedstrijd van Brabants Asperge Genootschap de tweede plek veroverd. Alleen in het team van het ROC van Amsterdam moesten de studenten van Gilde Opleidingen helaas hun meerdere erkennen. Maar liefst zeven studententeams van andere horeca-opleidingen lieten ze achter zich.
“Een tweede plek, helaas geen eerste! Maar toch netjes”, zegt Lou bescheiden. Zeer creatieve en originele aspergegerechten Na het uitreiken van de mystery box moesten de negen duo’s een tweegangen maaltijd en een amuse bereiden waarin asperges en rood fruit verplicht waren. De jury had een zware taak met het beoordelen van de vele gerechten en was erg verrast over de creativiteit en originaliteit van aspergecombinaties.
Het zilveren menu
De studenten Lou en Remy maakten ware eetbare kunstwerkjes.
Amuse Aspergesoep, eigeelschuim, kaantjes, kruidencake, aspergebitterbal
Voorgerecht Zeebaars, aspergetartaar, gemarineerd fruit, aspergecremeux, aspergelinten, kruidencrème, bloedzuring
Hoofdgerecht Knolcrème, bierpaddenstoelsaus, kalfshaas, asperges naturel, asperges tempura, doperwten, sugarsnaps en gedroogde tomaten