Om de productie van voedsel te verduurzamen zet het Sustainability Consortium (TSC) zich in om de duurzaamheid van producenten in kaart te brengen. In een brochure worden ideeën van TSC over verduurzaming van bedrijven en ketens besproken.
Voedselproductie veroorzaakt uitstoot van broeikasgassen, watergebruik en verlies van tropisch bos. Met de bevolkingsgroei zal dit alleen maar meer worden. Daarom moeten we de productie en het (her)gebruik van deze goederen verduurzamen.
The Sustainability Consortium (TSC) zet zich in om de duurzaamheid van producenten in kaart te brengen en te verbeteren. TSC is een wereldwijde non-profitorganisatie waarin bijna honderd bedrijven, ngo’s en onderzoeksinstellingen samenwerken.
TSC heeft nu een systeem ontwikkeld voor het meten van duurzaamheid van producten. In de brochure 'Survival of the most sustainable' worden ideeën over hoe TSC bedrijven en ketens verder kunnen verduurzamen besproken.
Voor de brochure, klik hier
Bron: groenkennisnet.nl