Platform Profiel Actueel

2575.jpg
Deel dit AO-boekje met anderen

Voedselovergevoeligheid

Auteur Landelijk Informatiecentrum Voedselovergevoeligheid
AO NR. 2575
ISBN
JAAR 1995
Categorie Geneeskunde & gezondheidszorg

Samenvatting

Voedselovergevoeligheid is een onderwerp dat zich mag verheugen in een ruime mate van belangstelling. Zowel in populaire tijdschriften als in medische vakbladen zijn regelmatig artikelen te vinden waarin Voedselovergevoeligheid of een aspect hiervan aan de orde komt. Hoewel het lijkt alsof het een aandoening is die nog niet zolang wordt herkend en erkend, was in de oudheid het verschijnsel al bekend. Uit die tijd stamt de uitspraak van Lucretius: 'Wat voedsel is voor de één kan puur gif zijn voor de ander (One man's meat is another man's poison). Toch staat de wetenschappelijke benadering van Voedselovergevoeligheid nog in de kinderschoenen. Pas de afgelopen decennia is meer duidelijkheid ontstaan overde mogelijke mechanismen die aan de reacties op voedingsmiddelen ten grondslag liggen.

Inhoudsopgave

Wat is voedselovergevoeligheid? 4
Hoe ontstaat voedselovergevoeligheid? 9
Diagnose 12
Voedingsmiddelen/ voedsel bestanddelen 16
Behandeling 18

Allergie
2427.jpg
2427
Allergie -
Giften in ons voedsel
1487.jpg
1487
Giften in ons voedsel -
Straalvers voedsel
1270.jpg
1270
Straalvers voedsel -
Voedsel in overvloed
655.jpg
655
Voedsel in overvloed -

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Alleen noodzakelijke cookies