Platform Profiel Actueel

Vaktijdschrift Profiel mei THEMA Beroepsonderwijs&

Vaktijdschrift Profiel mei THEMA Beroepsonderwijs& Burgerschap|Cultuur& Diversiteit

22 mei 2021 | Nieuws

De mei 2021-uitgave van Vaktijdschrift PROFIEL heeft als THEMA Beroepsonderwijs& Burgerschap |  Cultuur& Diversiteit + Studenten &Corona. Bijdragen aan de uitgave zijn:

Beroepsonderwijs&Politiek

  • Een nieuwe publieke opdracht voor het mbo
    Max Hoefeijzers, voormalig voorzitter CvB van het Da Vinci College;Theo Lohman, technisch ingenieur en voorzitter van STeLLO Academy; Marc van der Meer, onafhankelijk wetenschappelijk adviseur voor de mbo-sector en bijzonder hoogleraar onderwijsarbeidsmarkt in Tilburg. Hij is ook voorzitter van de werkgroep docenten voor #MBOin2030; Onno-Hans Noteboom, management consultant bij Arlande

THEMA

  • 4 x een blik van studenten op het coronajaar
    Marjolein de Jong | Young Inspiration - vier Interviews
  • Aanpak veiligheid vergroten van LHBT-studenten: een stappenplan
    Hanneke Felten, René Broekroelofs | Movisie
  • Lesgeven over huiselijk geweld
    Roely Drijfhout, inhoudsdeskundige Augeo Foundation
  • Engels en Duits in het mbo: onmisbaar voor de arbeidsmarkt van morgen
    Bas Wolters – Uitgeverij Deviant
  • Duurzaamheid in het MBO: laat zien hoe het wél kan
    Roos Wemmenhove | MBO voor de Coöperatie Leren voor Morgen
  • Community Service Learning als kans
    Pieter Baay | Praktijkinnovator bij Onderwijs124 - Tara Schoemaker | Adviseur bij CINOP

Beroepsonderwijs&Curriculum

  • Vormgeving en effecten van versnelde doorlopende leerroutes in de beroepskolom
    Harm Biemans, Universitair hoofddocent, leerstoelgroep Education & Learning Sciences, Wageningen University & Research; Ellen Klatter, Lector Versterking Beroepsonderwijs en lector Studiesucces, Hogeschool Rotterdam; Hans Mariën, Onderzoeker IVA Onderwijs; Frank Kreutz, Ondersteuner Kenniscentrum Talentontwikkeling, Hogeschool Rotterdam.

Deze uitgave verschijnt in week 18 

Foto: Gemma Chua-Tran - Unsplash

 

 
 

 
Meer over
 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Alleen noodzakelijke cookies