Platform Profielactueel - beroepsonderwijs, burgerschap en (sociale) duurzaamheid

Horizon.jpeg

Open Dag voor de unieke Boulanger-opleiding aan het Horizon College

15 feb 2020 | Nieuws

Op 26 maart organiseert het Horizon College een voorlichtingsbijeenkomst over de nieuwe opleiding Boulanger. Meer informatie is te vinden op de website. Geïnteresseerden zijn ook welkom tijdens de Open Dag van het Horizon College in Heerhugowaard op vrijdag 28 februari (van 16:00 tot 21:00 uur).

Bakker Hein Beerse uit Alkmaar zit al jaren in het vak en vertelt vol passie over het ambacht van het broodbakken. Ambachtelijk brood is in trek maar dreigt uit de winkels te verdwijnen door een tekort aan bakkers die het ambacht op een hoog niveau uitoefenen. Het Horizon College wil hier verandering in brengen. Naast de opleidingen Uitvoerend Bakker en Zelfstandig Werkend Bakker wordt vanaf volgend schooljaar ook de opleiding Boulanger aangeboden. Een opleiding voor bakkers die zich nog verder willen verdiepen in één van de oudste ambachten die we in Nederland kennen. Beerse: "Ik ben blij dat het Horizon College het opleiden van bakkers op een hoog niveau oppakt."

Topopleidingen

De Brood & Banket-opleidingen van het Horizon College, locatie Heerhugowaard, behoren tot de topopleidingen van Nederland (mbo-keuzegids). De eerste boulangers worden opgeleid in het schooljaar 2020/2021. De mbo-opleiding (niveau 4) duurt 1 jaar. Studenten leren in de praktijk en gaan twee dagen per week naar school (BBL). De opleiding is geschikt voor bakkers die de opleiding Zelfstandig Werkend Bakker (uitstroomrichting brood, niveau 3) hebben afgerond.

Foto: Horizon College/Rob Duin

 
 

 
Meer over
 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Alleen noodzakelijke cookies