Platform Profiel Actueel

Pascal in de keuken

Leerlingen Noorderpoort op stage bij Europese toprestaurants

7 feb 2017 | Nieuws

Studenten van Noorderpoort gaan de hele wereld over voor hun stage. Zo ook de 19-jarige Noah de Jager, student bij Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toerisme. Hij loopt sinds twee weken stage bij toprestaurant The Jane in Antwerpen. ‘Het is heel zwaar en ik maak lange dagen, maar het is echt een hele goede leerschool.'


The Jane in Antwerpen
 
Zijn liefde voor het gastheerschap heeft Noah de Jager ontwikkeld bij het sterrenrestaurant In de Molen, nu Onder de Linden, in Aduard. ‘Ik heb echt hart voor de gast en hart voor kwaliteit,' vertelt Noah trots. ‘Het geeft me een erg goed gevoel om gasten blij naar huis te laten gaan.' De student van Noorderpoort krijgt volop kansen bij het restaurant met twee Michelinsterren. ‘Bij The Jane word ik niet beperkt in mijn gastheerschap,' vertelt de student. ‘En ik mag het op mijn manier doen, mits het natuurlijk wel bij de doelen van The Jane past,' vult Noah er lachend aan toe. De ambitieuze student is twee weken eerder begonnen bij het restaurant in Antwerpen dan de bedoeling was. Hij plakt er aan het einde van het schooljaar ook twee weken extra aan vast. Zo kan hij het seizoen goed afsluiten: ‘Ik vind het belangrijk om in mezelf te investeren en het beste uit mijzelf te halen.'
 
Werkervaring opdoen tijdens vakantie 
Niet alle studenten bewaren de stageperiode van hun opleiding om werkervaring op te doen. Pascal Du Pree, tweedejaars student Zelfstandig Werkend Kok, heeft er een vakantie voor opgeofferd. Dat vond hij helemaal niet erg: ‘Ik heb gedaan wat ik leuk vind om te doen.' De hele maand januari heeft hij gewerkt voor het toprestaurant Noma in Kopenhagen. ‘Ik wilde mijn maand vakantie goed besteden,' vertelt de 25-jarige student. ‘Ik ben nog jong en kan nog genoeg leren.'
 
Het werk bij zijn leerbedrijf op Vlieland kwam een maandje stil te liggen. Hij ging in gesprek met de teammanager van zijn opleiding om te bekijken wat de mogelijkheden waren. ‘Ik heb uiteindelijk gewoon de stoute schoenen aangetrokken en heb een mailtje naar Noma gestuurd.' Daarna ging het heel snel en inmiddels zit de stageperiode er alweer op.
 
Het restaurant met twee Michelinsterren is vier keer uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld en neemt gewoonlijk alleen stagiaires in dienst voor dertien weken. Het was dus heel bijzonder dat Pascal voor de periode van één maand mee mocht draaien. Pascal liep mee op verschillende niveaus van het restaurant. ‘Als je laat zien dat je het graag wilt leren, dan kun je in zo'n restaurant best snel doorgroeien,' aldus Pascal. De student heeft veel gehad aan zijn tijd bij Noma en is eigenlijk best trots op wat hij heeft gedaan. ‘Iedereen met ambitie en passie voor het vak wil ik zoiets aanraden. Je leert zoveel!'


Gerecht uit handen van Pascal

Bron: Noorderpoort

 
 

 
Meer over
 
Simone Kukenheim
11 feb 2017

Mbo-scholen en Amsterdam in het geweer tegen stage-discriminatie

Mbo-scholen en Amsterdam in het geweer tegen stage-discriminatie
wel.jpg
6 feb 2017

Studenten Landstede doen inspiratie op bij Belevingswereld Well-Fair Nunspeet

Studenten Landstede doen inspiratie op bij Belevingswereld Well-Fair Nunspeet

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Alleen noodzakelijke cookies