Onafhankelijk instituut voor nieuws en kennisdeling in het beroepsonderwijs.

Kamer steunt SP: ook LHBTI-voorlichting op mbo

Kamer steunt SP: ook LHBTI-voorlichting op mbo

18 apr 2017 | Nieuws

De regering moet een voorstel doen om verplichte lessen op het mbo in te voeren over LHBTI-acceptatie. Daartoe is een motie van SP-Kamerlid Jasper van Dijk aangenomen. Van Dijk: ‘lessen over homo-emancipatie en seksuele diversiteit zijn enorm belangrijk in een tijd waarin helaas sprake is van anti-homogeweld.’ In het basis- en voortgezet onderwijs waren de kerndoelen al aangepast op dit punt, maar nog niet in het mbo. Het voorstel stond tevens in het Regenboog Stembusakkoord van het COC, wat al door de SP was ondertekend.

De Tweede Kamer nam ook een SP-motie aan om sancties in te stellen wanneer scholen consequent weigeren om les te geven over seksuele diversiteit. Van Dijk: ‘Twintig procent van de basis- en middelbare scholen geeft geen aandacht aan seksuele diversiteit, terwijl dit sinds 2012 wel verplicht is. Ik vind dat scholen de kans moeten krijgen om dit uit te leggen en te verbeteren. Als vervolgens blijkt dat zij om wat voor reden dan ook blijven weigeren om deze lessen te geven, moet de Inspectie kunnen ingrijpen. Bijvoorbeeld met een bestuurswissel of een financiële boete. Je moet een stok achter de deur hebben, anders verandert er niets.’

LHBTI staat voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender-mensen en personen met een intersekseconditie, die mannelijke en vrouwelijke kenmerken hebben.

 
 

 
Meer over
 
inspectie.jpg
19 apr 2017

Inspectie over passend onderwijs: mbo onverminderd toegankelijk gebleven

Inspectie over passend onderwijs: mbo onverminderd toegankelijk gebleven
266px-Netherlands-TheHague-hofvijver-1900.jpg
11 apr 2017

Hofvijver toneel studentenprotesten tegen bezuinigingen

Hofvijver vandaag toneel studentenprotesten tegen bezuinigingen
lll.png
7 apr 2017

SER ziet belangrijke rol voor mbo voor een leven lang ontwikkelen

SER ziet belangrijke rol voor mbo voor een leven lang ontwikkelen