Vakkundig docentschap beroepsonderwijs - voor een duurzame en menswaardige samenleving

Horizon College –masterclass voor een ambacht in n

Horizon College –masterclass voor een ambacht in nood: brood bakken

10 apr 2019 | Nieuws

Scandinavische zaden, granen en deeg, veel deeg. Het waren de ingrediënten die werden gebruikt tijdens de masterclass voor broodbakkers uit de regio Noord-Holland Noord en studenten van het Horizon College. Voormalig wereldkampioen brood bakken, François Brandt, daagde hen uit om nieuwe werelden te ontdekken binnen het vak brood bakken om zo het vak aantrekkelijk te houden. Nederland heeft een tekort aan broodbakkers en de afgelopen jaren heeft het Horizon College veel aandacht besteed aan het vak brood bakken, met als doel om meer studenten hiervoor te interesseren.

 

Van Den Helder tot Beverwijk en van Enkhuizen tot Schoorl kwamen bakkers en studenten woensdag 20 maart naar het Horizon College in Heerhugowaard om met de handen in het deeg inspiratie op te doen. Roel Pettinga, stagecoördinator van de afdeling Brood & Banket: ‘Wij vinden het als school belangrijk om werelden met elkaar te verbinden; de studenten, de bakkers en het onderwijs. Het ambacht brood bakken dreigt te verdwijnen en daarmee ook het ambachtelijke brood. Dat willen we voorkomen door jongeren te stimuleren om te kiezen voor dit ambachtelijke vak, dus echt met je handen in het deeg. Deze masterclass is bedoeld om tot dat inzicht te komen.’

Foto:Rob Duin - Horizon College

 
 

 
Meer over
 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Alleen noodzakelijke cookies