Platform Profiel Actueel

stockxpert
Deel dit AO-boekje met anderen

De Belgische keuken

Auteur
AO NR. 2926
ISBN 9789085871071
JAAR 2009
Categorie Land- en volkenkunde

Samenvatting

Onze Vlaamse auteur Eddie Niesten heeft de AO-reeks al met verschillende bijdragen verrijkt. Steeds gaat het meestal om typisch Belgische onderwerpen, interessant, maar vooral ook aantrekkelijk door zijn bijzonder, bloemrijk en innemend taalgebruik.

Het onderwerp van dit AO heeft nadrukkelijk zijn hart, dat wordt snel duidelijk. Hij beschrijft de historie van de Belgische keuken, benoemt de relevante kookboeken, beroemde koks, beschrijft uiterst vriendelijk de Waalse en Vlaamse accenten en - vanzelfsprekend - geeft enkele oude recepten.
Maar hij vertelt ook over een ‘collectief culinair trauma’ en over een wonderlijke hype met ‘echte’ oorlogsrecepten.
Een AO om te smullen. Nu weet ik ook waarom mijn moeder witlof altijd Brussels lof noemde.

Inhoudsopgave

4 Culinaire voorzaten
7 Eén volk, één tafel?
12 De koningen van de keuken
16 Opkomst van de kookcultuur
20 Een Bourgondische ziel

Nederlandse gastronomie
2992.jpg
2992
Nederlandse gastronomie -
Kan België één land blijven?
2974.jpg
2974
Kan België één land blijven? -
De kwestie ‘monarchie’ in Nederland en België
http://fr.academic.ru
2955
De kwestie ‘monarchie’ in Nederland en België -
België
Bureau voor Toerisme Brussel
2892
België -
175 jaar België
2823.jpg
2823
175 jaar België -
Allochtonen in België
2770.jpg
2770
Allochtonen in België -
De relaties Nederland-Vlaanderen
2623.jpg
2623
De relaties Nederland-Vlaanderen - Eddy Niesten
De Joodse keuken
2195.jpg
2195
De Joodse keuken -
Voedsel voor astronauten
2471.jpg
2471
Voedsel voor astronauten -
Op weg naar een nieuw voedingspatroon
1906.jpg
1906
Op weg naar een nieuw voedingspatroon -
Plattelandsleven
GAW te Wageningen
2895
Plattelandsleven -
En de boer, hij
1422.jpg
1422
En de boer, hij -
De landman als manager, landbouw in stroomversnelling
1303.jpg
1303
De landman als manager, landbouw in stroomversnelling -
Eddie Niesten Eddie Niesten

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Alleen noodzakelijke cookies