Platform Profiel Actueel

2635.jpg
Deel dit AO-boekje met anderen

Jenever en genever

Auteur Willem Verstraaten
AO NR. 2635
ISBN
JAAR 1998
Categorie Land- en tuinbouw

Samenvatting

Nergens is de variatie op het gebied van gedistilleerde dranken zo groot als in Nederland. Dat heeft te maken met de lange historie van de kookkunst in dit land, het uitgebreide aanbod van ingedienten en de intenationale orientatie die de Nederlandse distillatuers en kooplieden van oudsher eigen is.
Met een consumptie van rond de dertig miljoen liter per jaar verdient jenever de eretitel van 'nationale drank'

Inhoudsopgave

2 Van korenbrandewijn tot jenever
3 Jenever of genever?
5 Alcohol
7 Koperen ketels en kolommen
9 Agrarisch bedrijf
10 Jeneverbessen en andere plantaardige bestanddelen
12 Nederland - België
13 Jonge en oude jenever
14 Moutwijnjenever en korenwijn
14 Houtgerijpte jenevers
16 Jenever als basis voor andere dranken
18 Exportartikel

Cognac
2748.jpg
2748
Cognac -
Drinkwater
2430.jpg
2430
Drinkwater -
Wijnen
2391.jpg
2391
Wijnen -
Over alcohol
1918.jpg
1918
Over alcohol -

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Alleen noodzakelijke cookies