Vakkundig docentschap beroepsonderwijs - voor een duurzame en menswaardige samenleving

2739.jpg
Deel dit AO-boekje met anderen

De aardappel

Auteur
AO NR. 2739
ISBN
JAAR 2001
Categorie Land- en tuinbouw
AO is alleen via een abonnement verkrijgbaar.
Nu ook gratis te downloaden!
Samenvatting

Toen ik de Aardappelmanifestatie bezocht, die in 2000 in Emmeloord werd georganiseerd,
kwam ik onder de indruk van de wetenschappelijke aandacht die aan
deze bodemvrucht wordt besteed. Er wordt voortdurend gezocht naar mogelijke
verbeteringen in de teelt en naar verwerkingsvormen die de culinaire waarde
ervan vergroten. Dit AO geeft de geschiedenis van de aardappel weer en laat zien
hoe prominent de betekenis in de voedselvoorziening over nagenoeg de hele
aardbol is. Dat het geschreven is in het rijke Vlaams geeft er een extra leesdimensie
aan. Over frieten schrijft Eddy Niesten dat alleen Belgie zich mag beschouwen
“als bakermat van deze goudgele heerlijkheid”.
Hij heeft stellig gelijk. Maar van “ons” komt het Bintje!

Inhoudsopgave

4 Een huis hoog in de bergen
6 Kartoffelkrieg
7 Een succesverhaal met schaduwkanten
11 Het millennium van de aardappel?
19 Een passende hommage
20 Opnieuw het brood der armen
21 De vrucht van vele generaties

Nederlandse gastronomie
2992.jpg
2992 | € 4,50
Nederlandse gastronomie -
Plattelandsleven
GAW te Wageningen
2895 | € 4,50
Plattelandsleven -
Twente
Edwin van de Wiel
2816 | € 4,50
Twente -
Twintig eeuwen kaas
2761.jpg
2761 | € 4,50
Twintig eeuwen kaas -
Product(ie)ketens
Çile Geng
2997 | € 4,50
Product(ie)ketens -
Gewasbescherming in akker- en tuinbouw
2109.jpg
2109 | € 4,50
Gewasbescherming in akker- en tuinbouw -
Tuinbouw in ontwikkeling
1529.jpg
1529 | € 4,50
Tuinbouw in ontwikkeling -
En de boer, hij
1422.jpg
1422 | € 4,50
En de boer, hij -
De landman als manager, landbouw in stroomversnelling
1303.jpg
1303 | € 4,50
De landman als manager, landbouw in stroomversnelling -
Eddie Niesten Eddie Niesten

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Alleen noodzakelijke cookies