Platform Profiel Actueel

TvdT_CSATwente_2.jpg

3e Prijs koksteam Cas Spijkers Academie Twente in ‘Talent van de Toekomst’

13 apr 2017 | Nieuws

Het koksteam van de Cas Spijkers Academie Twente van ROC van Twente behaalde gisteren een verdiende 3e prijs tijdens de mbo vakwedstrijden Talent van de Toekomst. In het Miele Experience Centre in Vianen bereidden Davy, Sebastiaan en Jercy vanuit een black box een amuse en een viergangendiner.

Samen hebben Davy Roord (21, uit Oldenzaal), Sebastiaan Pals (22, uit Warnsveld) en Jercy Frans  (23, uit Hengelo) meerdere keren getraind om goed voorbereid te zijn op deze wedstrijd. Deze drie mannen volgen de BBL-opleiding Gespecialiseerd kok bij de CSA Twente. Davy en Jercy zijn beide werkzaam bij Tuindorphotel ’t Lansink* in Hengelo en Sebastiaan werkt bij Restaurant ’t Nonnetje** in Harderwijk.

De deelnemende koks zijn beoordeeld op creativiteit, kooktechnieken, cuisson, smaak, presentatie en opmaak, mise en place productverzorging, werkplekverzorging en uiterlijke verzorging, hygiëne / HACCP. En daarnaast ook op werkhouding en communicatieve vaardigheden. Deelnemers van de zwarte en witte brigade werden voor de lunch als een team aan elkaar gekoppeld. De koks moesten de samenstelling, bereidingstechnieken en bereidingswijze van het viergangenmenu aanleveren aan de bedieningsbrigade. Aan de hand van het menu, droeg de bediening zorg voor passende wijnen bij iedere gang. De samenwerking tussen de koks en de gastvrouwen/-heren werd ook meegenomen in de beoordeling.

Zwarte brigade CSA Twente

Vanuit de CSA Twente streden Melvin Vossebeld (20, uit Hengelo, werkzaam bij Hotel Okura in Amsterdam) en Caroline Kemperink (20, uit Enschede, werkzaam bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk) samen in de zwarte brigade. Helaas vielen zij net buiten de prijzen.

Talent van de Toekomst

Tijdens deze jaarlijkse competitie toonde het culinaire- en gastvrijheidstalent van Nederland hun talent en vakmanschap aan de top van de Nederlandse gastronomie. In totaal namen 16 teams van de witte brigade en 16 teams van de zwarte brigade deel aan deze wedstrijd. Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, Miele en Food Inspiration Talents om jonge gastronomische talenten een platform te bieden om tegen elkaar te strijden én om zichzelf in de schijnwerpers te plaatsen.

Foto v.l.n.r. Jercy Frans, Marc Meulenbelt (trotse docent), Davy Roord en Sebastiaan Pals

 

 
 

 
Meer over
 
ProMotor-Award-2017-605x300.jpg
26 mrt 2017

ProMotor Award 2017 gaat naar (BOL 2 en 3) Food en Proces Campus uit Zaanstad

ProMotor Award 2017 gaat naar (BOL 2 en 3) Food en Proces Campus uit Zaanstad
Restaurant-CSA-web.jpg
26 mrt 2017

Studenten ROC van Twente verzorgen KICKING SPRING lunches en diners

Studenten ROC van Twente verzorgen KICKING SPRING lunches en diners

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Alleen noodzakelijke cookies